Δεν είμαι ελεύθερος – reloaded

Χαλαρώστε, ρε παιδιά. Το θέμα δεν είναι τι παίζεται εδώ μέσα, αλλά τι παίζεται εκεί έξω. Όση ελευθερία και να έχουμε εδώ μέσα, δεν θα αλλάξει η πραγματική μας ζωή μας.

Το θέμα είναι αν από εδώ μέσα θα μάθουμε να σκεφτόμαστε, να συζητάμε, να μορφωνόμαστε, να αρθρώνουμε λόγο, μπας και μπορέσουμε να αρθρώσουμε λόγο -και να τον κάνουμε πράξεις- εκεί που πραγματικά διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον μας.

Από αυτή και μόνο την άποψη είμαι υπέρ της πλήρους ελευθερίας της μπλογκόσφαιρας. Αν είναι να κάνουμε τα blogs το καταφύγιό μας, το ασφαλές μας «σπιτάκι» όπου κάνουμε ό,τι δεν κάνουμε στην πραγματική μας ζωή (όπως με τη γκόμενα κάνουμε ό,τι δεν κάνουμε με τη γυναίκα μας, ένα πράγμα), ειλικρινά, χέστηκα.

Advertisements

4 thoughts on “Δεν είμαι ελεύθερος – reloaded

  1. Σίγουρα τα blogs γίνονται το καταφύγιο τής τρέλλας , τής πλάκας, τής χαζομάρας μας και αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό, το αντίθετο θα έλεγα.
    Γίνεται όμως και ο χώρος ενημέρωσης, το καφενείο, η αίθουσα διδασκαλίας, το βήμα τού καθενός μας και όλων μας μαζί, μιά γροθιά πού δεν κατευθύνεται ούτε μπορεί να χειραγωγηθεί από κανένα συμφέρον, μιά απόλυτη δημοκρατία στην πράξη και άρα επικίνδυνη για όλα τα κέντρα εξουσίας.
    Εύχομαι καλές θάλασσες στο ιστοαρμενίζειν και πολλές συναρπαστικές συναντήσεις στα ταξίδια σου

  2. «Γίνεται όμως και ο χώρος ενημέρωσης, το καφενείο, η αίθουσα … μιά απόλυτη δημοκρατία στην πράξη και άρα επικίνδυνη για όλα τα κέντρα εξουσίας.»
    Μπορεί να γίνει όλα αυτά, δεν γίνεται απαραίτητα. Αλλά μπορεί να γίνει και το δημοκρατικό άλλοθι μιας κατά τα άλλα ανελεύθερης κοινωνίας.

  3. Προς το παρόν είμαστε ελεύθεροι να γράφουμε (κι αυτό με προϋποθέσεις). Στο να πράττουμε όμως ειν το ζήτημα. Mπορείτε εσείς; Eγώ όχι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s