Ευδοκίμηση

Η δημιουργικότητα ευδοκιμεί στην ξεγνοιασιά!

Να τι λείπει από αυτόν τον κόσμο: ξεγνοιασιά. Ούτε τα παιδιά δεν είναι πια ξέγνοιαστα. Ο αγώνας της επιβίωσης και η καταπίεση, ο «περιορισμός» της προσωπικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διαβρώνει τη δημιουργική μας τάση.

Η επινοητικότητα ευδοκιμεί στην ανάγκη!

Από αυτήν έχουμε πολλή! Είναι θαυμαστοί οι τρόποι που επινοούν εκατομμύρια άνθρωποι για να επιβιώνουν σε άθλιες, λιγότερο άθλιες ή δύσκολες συνθήκες, και μάλιστα πώς κρατούν την αξιοπρέπειά τους, αφού τους την έχουν κάνει κουρέλι. Ακόμη και τα παιδιά. Πώς επινοούν τρόπους να παραμένουν αφελή!

Η καταστροφικότητα ευδοκιμεί στην απληστεία!

Από αυτήν έχουμε γιγάντιο πλεόνασμα. Και όπως συμβαίνει συνήθως με τα πλεονάσματα, είναι συγκεντρωμένο σε λίγα χέρια, που προκαλούν πολλή δυστυχία.

Ας επινοήσουμε τον τρόπο να καταστρέψουμε την απληστία από ανάγκη για ξεγνοιασιά, ώστε να ευδοκιμήσει η δημιουργικότητα!

Advertisements

2 thoughts on “Ευδοκίμηση

 1. Αγαπητε Στέλιο,

  Πιστεύω ότι έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Η δημιουργία και η καταστροφή είναι η όψη του ίδιου νομίσματος. Για να έρθει κάτι καινούργιο, καταστρέφεται κατι πρηγούμενο. Ενσωματώνεται το παλιο, μετασχηματίζεται και προκύπτει κάτι διαφορετικό. Άρα, η δράση των αντιθέτων είναι ο βασικός τρόπος και νόμος κίνησης των πραγμάτων, και όχι το ανάθεμα ή η αποθέωση της α ή β πλευράς του νομίσματος που διαλέγουμε κάθε φορά.
  Η πίεση είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για να παράγεις το οτιδήποτε. Η πίεση γεννίεται είτε από την «κατα πίεση» είτε από την θετική έλξη – κίνητρο.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ξέγνοιαστος για να πετύχουμε κάτι.

  Σου υπενθυμίζω την παρακάτω ιστορία….

  «…Ξέρουμε από ένα εδάφιο του μεταγενέστερου σχολιαστή Πρόκλου ότι ο Ευκλείδης δίδαξε στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου και ότι όταν ο αυτοκράτορας του ζήτησε να του υποδείξει ένα σύντομο τρόπο για να μάθει γεωμετρία, εκείνος απάντησε, «δεν υπάρχει βασιλικός τρόπος προς τη γεωμετρία»…..»

  Άρα φίλε καλώς έβαλες όσα έγραψες στην κατηγορία αμπελοφιλοσοφίες.
  Θα έλεγα ότι είναι κάτι παραπάνω από αμπελοφιλοσοφίες είναι η απεικόνηση μιας συνάντησης του …. (http://www.youtube.com/watch?v=K5vG3YJsbcc) με τον (http://www.youtube.com/watch?v=B110rAXet6U&feature=related).

  Κλάψα;

  Προβληματισμός υψηλού επιπέδου;

  Και τα δύο;

  Τίποτα από τα δύο;

  ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ…

 2. Αγαπητέ Ευκλείδη,
  Δεν διαφωνούμε. Η καταστροφή και η δημιουργία συνδέονται διαλεκτικά σε αυτό το post. Στην τελευταία φράση φαίνεται αυτό. ;)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s