γύρισα…

…αλλά θέλω να ξαναγυρίσω εκεί που ήμουν πριν γυρίσω.

Καλό από ‘δω και πέρα :)

22 thoughts on “γύρισα…

 1. Οπως έλεγε και εκείνο το παλιό άσμα του Διονύση : Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε, για άλλα δέκα χρόνια άντε καθαρίσαμε…

  Ασε Στέλιο, τα έχω βάψει μαύρα. Δεν έχω όρεξη ούτε να απαντάω στο τηλέφωνο. Θέλω να μπω σε μια τρύπα να εξαφανιστώ και να με βγάλει στον επόμενο Ιούνιο σε μια παραλία της Σερίφου!

 2. Εγώ έχω μια άλλη παραλία υπόψη μου, αλλά κατά τα άλλα συμπάσχω. Πήγες Σέριφο;

 3. Όταν είχα πάει, πριν από 4-5 χρόνια, υπήρχαν κάτι καταπληκτικές παραλίες, προσβάσιμες μόνο από χωματόδρομο, εντελώς παρθένες και υπέροχες. Εύχομαι ναυπάρχουν ακόμη και να μην έχουν γίνει σαν τις δικές μας εδώ της Αττικής.

 4. Όλοι μα όλοι πηδάνε μια εποχή που λέγεται Φθινόπωρο ! Δεν είναι καλοκαίρι αλλά μια παραλια έστω κοντινή πάντα υπάρχει. Το μαύρο είναι ένα εξαιρετικό χρωματάκι που ουδε μία σχέση έχει με την εσωτερική κοσμάρα μας.
  Και τώρα που τέλειωσα την διάλεξη….καλώς ήρθατε πρώην διακοπεύοντες και νύν εργαζόμενα νιάτα ! Όλα έχουν την πλάκα τους αν τα δείς ανάποδα !

  Μετα τιμής
  κ. Τσουχτρα

 5. Κ. Τσούχτρα μου, καλώς ήλθες! Η τιμή δική μας και μεγάλη η χαρά της ανακάλυψής σου.

  Εγώ δεν κλαίω, που λες, το καλοκαίρι. Τις διακοπές κλαίω. Όλες οι εποχές, πανέμορφες είναι στις διακοπές. Η δουλειά τις χαλάει. Αλλά ας μην παραπονιέμαι, γιατί θα πέσει φωτιά να με κάψει.

  Σε έναν κόσμο αναποδογυρισμένο, ο μόνος τρόπος για να δεις σωστά τα πράγματα, είναι τα δεις ανάποδα – και δεν έχουν μόνο την πλάκα τους, αλλά και τη γλύκα τους.

 6. Μεσιέ Στέλιος
  Στις ανακαλύψεις έχω ένα ταλέντο ανάλογο του ονόματός μου. Δεν υπήρξα ποτέ μετριόφρων οφείλω να ομολογήσω.

  Το κλάμα να ξέρεις κάνει καλό στην όραση και στην ψυχή. Δική μου θεωρία και ουχί του Φρόϋντ. Η δουλειά κρατάει ένα οχτάωρο (για τους περισσότερους) οπότε μέτα την απομάκρυση απο αυτό, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Συμπέρασμα…όσα φάμε , όσα πιούμε και όσα ….καλοπεράσουμε ( ρητόν ολίγον τι τροποποιημένο διότι έχω και μία αγωγή) .
  Όσον αφορά στην κατάσταση του κόσμου συμφωνώ απολύτως και το σωστά είναι σχετικό ( Ο Παλαιοκώστας για παράδειγμα έχει την δική του άποψη μέσα απ τον δικό του κόσμο) . Ακόμα και οι καθημερινές μικρές πίκρες έχουν την γλύκα τους (τι ωραία που τα λέω η άτιμη)

  Ξανά μανά μετα τιμής κτλ κτλ

 7. Εσύ ως μετριόφρων, μπορείς να σαρκάζεσαι, αλλά όντως τα λες ωραία.

  Τώρα, εσύ, ανοίγεις κουβέντα για σωστό-λάθος, υποκειμενικό και αντικειμενικό, τη στιγμή που εγώ μόνο με το σώμα -που υποφέρει- έχω γυρίσει στην Αθήνα, ενώ με το πνεύμα -που πάλι υποφέρει- είμαι σε κάτι αντικειμενικές παραλίες ιδανικές για υποκειμενικές απολαύσεις. Οπότε δεν θα ακολουθήσω. Έχουμε, όμως, πολλά να πούμε, και αυτό με χαροποιεί – κυρίως γιατί έχεις και εσύ αγωγή! :)

  Κρατάω για την ώρα το «ουδέν λάθος» μετά το πέρας του ωραρίου κ.λπ. κ.λπ.

 8. Καλως ήρθες!

  Δυστυχώς οι ατσίδες της ΝΔ μας υπενθυμίζουν με πολύ απότομο τρόπο ότι τα μπάνια του λαού τέλειωσαν…

  Καλό χειμώνα Στέλιο!

 9. Γλυτώνω από «μαυρίλες» αυτού του είδους , επειδή τα τελευταία χρόνια , δεν κάνω διακοπές … Επί λόγω τιμής το λέω αυτό .
  Χάρηκα , που ξαναγύρισες .

 10. Καλό χειμώνα και σε ‘σένα, φίλε Παύλο.

  Σίλια, ελπίζω να μην κάνεις διακοπές από επιλογή. Πέρασα και εγώ ένα-δυο καλοκαίρια συνεχόμενα που δεν έκανα διακοπές – όχι από επιλογή. Ήταν πολύ κουραστικά χρόνια.
  Χάρηκα που σε βρήκα! :)

 11. Καλο χειμωνα παιδες!!!!Καλο χειμωνα και σε τουτο το ιστολογιο!!!

 12. Πάντα διατεινόμουν ότι «μια σύνταξη μας σώζει», αλλά ο Αλογοσκούφης έδειξε ότι κι αυτό δεν είναι παρά ακόμα μια φενάκη, έστω κι αν πρόκειται για ισόβιες διακοπές.

  Όμως παρά τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης των τεχνοκρατών, που επιδιώκει να ευημερούν οι αριθμοί έστω κι αν δυστυχούν οι άνθρωποι, όπως εύστοχα το είχε εκφράσει ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο παππούς του… μικρού, γνωστός και ως «παπατζής» ), η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία.

  Λοιπόν, Στέλιο φίλε, τώρα θα σου μιλήση η πολυετής πείρα:

  1. Σφίγγουμε τα δόντια και από Δευτέρα πρωί περιμένουμε να έρθη το Σαββατοκύριακο. Είναι επιστημονικά επαληθευμένο ότι το Σ/Κ έρχεται πάντα χωρίς εξαιρέσεις μετά την Παρασκευή.

  2. Αναπολούμε κατά τις ώρες της δουλειάς (κυρίως αυτές) τις ωραιότερες στιγμές από τις διακοπές, αναλογιζόμενοι τι ακόμα περισσότερο θα θέλαμε να κάνουμε και δεν κάναμε, το οποίο και θέτουμε στόχο για τις επόμενες.

  3. Τα βράδια βγαίνουμε πάντα έξω με καλή παρέα και χωρίς τις γυναίκες μας, όσο αυτό είναι εφικτό. Αρκεί που τις είχαμε μαζί και μας χάλασαν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μας.

  4. Αποφεύγουμε να γινόμαστε ντίρλα κατά τις βραδυνές εξόδους, γιατί αυτό ευνοεί τις μελαγχολίες και ωθεί στην κατάθλιψη. Ήζυ καταστάσεις χωρίς εξάρσεις. Να χαλαρώσουμε θέλουμε.

  5. Σκεφτόμαστε θετικά και δεν παρακολουθούμε δελτία ειδήσεων, που τόχουν σκοπό να μας μαυρίζουν σαδιστικά τη ζωή ακόμα κι όταν βρισκόμαστε σε καλή φάση.

  6. Κατά την δύσκολη αυτή ψυχολογική περίοδο αποφεύγουμε να βρισκόμαστε σε στενή συνάφεια με τη σύζυγο και τα παιδιά, κυρίως απαλείφουμε εντελώς κάθε πιθανότητα συζητήσεων, όπως π.χ. «τι θα φάμε αύριο» (σε έσχατη ανάγκη απαντάς «σκατά» και καθαρίζεις μια κι έξω), «η μικρή έπιασε τριχομονάδες στην πλαζ» (ψευδές άλλωστε, κάτι άλλο θα έχει κάνει αφού όλοι ξέρουμε ότι οι τριχομονάδες δεν φύονται στις πλαζ), «ο μικρός κόλλησε ψείρες στο σχολείο» (έπρεπε να τον έχουμε διδάξει ότι εκεί που έφτασαν τις τιμές του σαπουνιού τα σουπερμάρκετ, δεν βαράμε ποτέ με κουτουλιές τους φτωχούς συμμαθητές μας. Οι εκδηλώσεις ταξικής βίας πάντα καταλήγουν σε κακό του μπουρζουά, του μετερχόμενου το μέσον της βίας επί του προλεταριάτου).

  7, αλλά όχι τελευταίο: Αφήνουμε τους ρατσισμούς κατά μέρος και βρίσκουμε μια ωραία αλλοδαπή γκόμενα, την οποία πείθουμε να μας ερωτευτή (συνήθως η πειθώς αυτή κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ όσο μας στοίχισαν οι διακοπές στα θέρετρα αισχροκερδών ελληναράδων «επιχειρηματιών» της αρπαχτής). Κυρίως δεν δίνουμε θάρρητα, δεν δίνουμε τον αριθμό του τηλεφώνου του σπιτιού ή του κανονικού κινητού μας, ούτε κάνουμε σχέδια να πάρουμε διαζύγιο και να την παντρευτούμε, αφού με το γάμο ασχήμηνε ακόμα κι η Μπελούτσι (την έχεις δει άβαφη και με παντόφλες; )

  Υπάρχουν και άλλα, αλλά αν καταφέρεις αυτά τα 7 πρώτα, η ζωή γίνεται ευκολότερη.

  Τώρα αν κάποιος δεν είναι παντρεμένος δεν δικαιολογείται με τίποτα να μελαγχολή. Ας κοιτάξη στον περίγυρο τους παντρεμένους φίλους και θα δει ότι εκτός από το προσωρινό Καθαρτήριο της περιόδου μετά τις διακοπές υπάρχει και η διαρκής Κόλαση.

  Καλό χειμώνα, εν αναμονή των επομένων καλοκαιρινών διακοπών («μαγγανοπήγαδο» το λένε αυτό).

  _____________
  Σημείωση: Εκτός από τις αλλοδαπές γκόμενες υπάρχει εναλλακτικώς και το διαδίκτυο, που μπορεί να γίνη υποκατάστατο διαρκών διακοπών στη Χαβάη.

 13. Αναμοχλευτή, καλημέρα. Μου ‘φτιαξες το κέφι. Και για τον πρόσθετο λόγο ότι, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, μετά τη σημερινή μέρα έρχεται Σαββατοκύριακο.

  ***

  Καλώς σε βρήκα saimag. Σου εύχομαι ένα όμορφο αγωνιστικό φθινόπωρο ;)

 14. εγώ ..δεν ξερω τι ακριβώς θελω …
  απο τη μια θελω να γυρισω (ειχα την ησυχια μου)
  απο την αλλη μ’ αρεσει και το νταβαντουρι
  και μαλλον ερχεται πολύ νταβαντουρι …

 15. Σαφώς , από επιλογή (δεν κάνω διακοπές) .
  1ον. Είμαι πια σε μια ηλικία , που με κουράζουν οι διακοπές .
  2ον. Είμαι πια σε μια επαγγελματική ηλικία , που μπορώ εν μέρει να ρυθμίζω μόνη μου το πότε θα ξεκουραστώ .
  3ον. Δεν μου αρέσει η πολυκοσμία .
  4ον. Δεν μου αρέσει η ταλαιπωρία .
  5ον. Έχω μια ελαφριά (ευτυχώς) αναπηρία που κάνει τις μετακινήσεις μου δύσκολες .
  6ον. Έχω έναν σύντροφο (τα τελευταία 38 χρόνια) , που πολύ τον αγαπώ , αλλά αυτός ΔΕΝ αγαπάει τις διακοπές .
  7ον. Δεν έχω τόσα πολλά χρήματα για να κάνω τις λεγόμενες «πολύ άνετες διακοπές» (πανάκριβα ξενοδοχεία) .
  8ον. Ζω σε ένα μέρος , που η θάλασσα είναι μόλις 20 πανεύκολα χιλιόμετρα (χωρίς τράφφικ , χωρίς φανάρια κλπ) , καθαρή , και σχετικά ήσυχη (ακόμα) . Το βουνό , (πανέμορφο , πανήσυχο και … άκαυτο ακόμα) , μόλις 5-10 χιλιόμετρα .
  Σταθμίζοντας λοιπόν όλα αυτά , αποφάσισα τα τελευταια χρόνια να κάνω διακοπές στο σπίτι μου , που έχω όλες τις ανέσεις μου και είναι και πανέμορφο (σου στέλνω μια φωτο απο μια γωνιά του κήπου μου … μέσα στην πόλη είναι) :

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s