ΕΣΥ πόσα πληρώνεις για την υγεία σου;

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ασφαλώς ένα από τα θλιβερά παράδοξα της Ελλάδας το ότι είναι μία από τις τρεις πρώτες χώρες στον κόσμο με τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία.

Αφιερωμένο στους νοσταλγούς του σοσιαλισμού (εδώ πέφτει το γέλιο) του ΑΓ Παπανδρέου. Ο οποίος, ως γνωστόν, σε επίπεδο θεσμών και δικαιωμάτων ήταν πιο νεοφιλελεύθερος και από τη Θάτσερ. Αυτό που έκανε ήταν απλώς να μοιράσει λεφτά με ρουσφέτια όλων των μορφών, χρεώνοντας τους φορολογούμενους (τους εργαζόμενους, δηλαδή) για δεκαετίες μετά, χωρίς να αγγίξει όυτε δεκάρα τσακιστή από τα κέρδη του κεφαλαίου. Αντίθετα, με την οικονομική και ηθική εξαγορά μιας κρίσιμης μάζας ελλήνων εργαζομένων και με την κομματικοποίηση και διάλυση ουσιαστικά των συνδικάτων, συνέβαλε καθοριστικά στην πλήρη κυριαρχία και ενδυνάμωση του ελληνικού κεφαλαίου και άνοιξε το δρόμο για τον σημητικό σοσιαλισμό (πολύ γέλιο λέμε τώρα) και την ήπια (ξέρω σας έχει πιάσει η κοιλιά σας από το γέλιο) νέα διακυβέρνηση.

Τώρα μπορείται να κλάψετε κιόλας, αφού σκεφτείτε και πόσα πληρώνετε για παιδεία, υποδομές κ.λπ.

Advertisements

11 thoughts on “ΕΣΥ πόσα πληρώνεις για την υγεία σου;

 1. Άρχοντα Στέλιο ένα έχω να σου πώ…ο ΑΓ Παπανδρέου ζεί ! Είδα κάτι τυπάκια το πρωί να κολλάνε αφισούλες στην Τρικούπη και στα γύρω στενά, με την αφεντομουτσουνάρα του και το χέρι σηκωμένο (με μούτζωνε ? με χαιρετούσε ? μου έλεγε πως ήρθε η ώρα μου….δεν ξέρω… μπορεί….) . Σε λέω την πάσα αλήθεια…ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ο βελζεβούλης ! Η χορτάτη «κρίσιμη μάζα ελλήνων εργαζομένων» θα τον υποδεχθεί …δεν ξέρω που….δεν τόλμησα να ρωτήσω τους πρασινοφρουφρούς γιατί σκιάχτηκα ! Δεν πρόλαβα να σκεφτώ πόσα πληρώνω για την υγεία μου , την παιδεία μου, την ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΟΥ !

  Καλή εβδομάδα !

 2. Σφαίρα η τσούχτρα! Με τη φεράρι ήρθες; ;)
  Την έχω δει τη αφίσα. Συστηματικά αφισοκολλάνε τον Αντρέα οι Πασόκοι, μην τύχει και χάσει το κόμμα την επαφή με τον αριστερόστροφο εργαζόμενο λαό. Έτσι για να μπορεί να τον γαμάει ευκολότερα.

 3. Τσ τσ τσ… τι γλώσσα! Καλή βδομάδα, Στέλιο!
  Ασε ρε, θέλω να κάνω ένα τσεκάπ, δεν έχω κάνει ποτέ και πρέπει να ελέγξω κάποια πράγματα, και σκέφτομαι πόσα πρέπει να πληρώσω αν πάω σε κάποιο ιδιωτικό. Μάλλον θα πάω μέσω ΙΚΑ.

 4. H Ferrari είναι στον μπαρμπα-Βόβη τον μάστορα δια την καθιερωμένη επισκευή….με ανησυχεία και ενα τακ τουκ στον κινητήρα …οπότε πήρα το ποδήλατο κι έφτασα ! Οι πληροφορίες που έχω απο έγκυρες πηγές (ταρώ απο της Μυριαμ και των συνεργατών τα χέρια…να γλύφεις και τα δάχτυλά σου…) λένε οτι έπιασαν τα κόλπα της Δήμητρας με τους πνευματικούς και εξορκιστές της, επανέφερε τον Ανδρέα (σε ηλικία προ Γιακούμπ σερβις) με σκοπό να πείσει τον Γιωργάκη να κατέβει απ’ το ποδήλατο. Χορηγός επικοινωνίας είναι οι Μητσοτάκης (μετα Ντόρας) , Καρατζαφέρης (μόνος του), Βουλγαράκης (με την πεθερά του) και τέλος ο Κωστάκης (χωρίς τα δίδυμα) .
  Ο λαός μετα της πατρίδος…κοιμούνται γιατί ξενύχτισαν στην βάφτηση της Βαλέριας Λάτσιου κόρη Ελένης του Καφέ. !

 5. Καλή εβδομάδα, ποιητή μου. Το ΙΚΑ, αν δεν έχει μεγάλη αναμονή, είναι μια χαρά για έναν απλό έλεγχο. Αν έχεις, όμως, πρόβλημα και χρειάζεσαι συστηματική παρακολούθηση, εξετάσεις κ.λπ., γάμησέ τα! (τι γλώσσα!) ;)

  ***

  Θα ξυπνήσει (τσούχτρα μου), πού θα πάει; Μήπως μπορεί πια να κοιμηθεί από τα ζόρια; (οι περισσότεροι τουλάχιστον, γιατί όλο και περισσότερο ανακαλύπτω πως είναι πολλοί αυτοί που δουλεύουν για βιτρίνα, τη στιγμή που τους ζούνε οι γονείς – μιλάμε είναι πολλοί, περισσότεροι από όσους φανταζόμουν!)

 6. Στέλιο, η απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης και η εκρηκτική κερδοφορία των ιδιωτικών κέντρων υγείας σχετίζεται φυσικά με την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά έχει και ένα κοινωνικό υπόβαθρο.
  Μεγάλη μερίδα μισθωτών που απασχολούνται σε μικρές και μεσαίες στελεχικές θέσεις εταιριών πληρώνει έξτρα χρήματα για ιδιωτική ασφάλιση, που τους καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, εξετάσεων κλπ σε μονάδες υγείας του ιδιωτικού τομέα.
  Αυτό ενθαρρύνεται φυσικά από τη φορολογική πολιτική της ΝΔ, φαντάζομαι και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όσοι εμφανίζουν στη φορολογική τους δήλωση δαπάνες ιδιωτικής ασφάλισης έχουν επιπλέον απαλλαγή από φόρους. Μιλάμε για εισοδήματα της τάξης των 25.000-40.000 ευρώ ετησίως. Αυτοί οι μισθωτοί μπορούν να πληρώσουν τα διάφορα μαγαζιά που τους ζητάνε απίστευτες ταρίφες για μικροεπεμβάσεις, νοσηλεία, εξετάσεις – και τα πληρώνουν μέσω της ιδιωτικής τους ασφάλισης.
  Ετσι για ψύλλου πήδημα, ακόμα και για ένα απλό τσεκ απ, θα πάνε στο Ιατρικό Κέντρο. Διαμορφώνεται κατά κάποιον τρόπο ένα στυλ επιβεβλημένης κοινωνικής συμπεριφοράς, που υψώνει τείχη διακρίσεων. Απαξιώνουμε τα δημόσια νοσοκομεία, όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ότι αφορούν τους άλλους, τους “απόβλητους” και τους homo sacer για να χρησιμοποιήσω τον όρο των Αγκαμπέν-Ζίζεκ.
  Και επειδή η μικροαστική τάξη είναι πιο ηχηρή και ασκεί μεγαλύτερη πολιτική επιρροή από ό,τι τα πληβειακά στρώματα, έχει εδραιωθεί και δεν αλλάζει εύκολα αυτή η κατάσταση. Ρώτα τους γνωστούς σου που έχουν κάνει παιδί ποιο μαιευτήριο προτίμησαν και γιατί.

 7. Μάνο, αν πας να ρίξεις μέρος της ευθύνης στους ασθενείς που επιλέγουν ιδιωτικό από δήθεν μικροαστική επιρροή, μην το κάνεις. Οποιοσδήποτε έχει νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο για σοβαρό πρόβλημα υγείας, ξέρει. Μόνο την καθαριότητα να υπολογίσεις, φτάνει. Παρόλο που πολλές φορές, τις περσσότερες δηλαδή, το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομέιων είναι καλύτερο από αυτό των ιδιωτικών. Αλλά μετά παίζει και η φάμπρικα υποβάθμισης του δημοσίου από τους ίδιους τους γιατρούς, με το φακελάκι, την προνομιακή προσοχή των ασθενών που είναι πελάτες των γιατρών στον ιδιωτικό τομέα και άλλα πολλά.

  ***

  Πίκο, αυτό που λες: την υγειά μας να ‘χουμε.

 8. Αρνούμαι να ξαναπάω σε γιατρό του ΙΚΑ.Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους,οι ίδιοι άλλωστε έχουν και ιατρείο εκτός ΙΚΑ.Το πρόβλημα αρχίζει μόλις περάσουν την πόρτα του δημόσιου γραφείου τους.Εκεί φοράνε το άσπρο τους μπαρμπαδέλι,που δεν ξέρω πως το λένε,εκεί ξεχνάνε ότι δουλεύουν για τον κόσμο,το λαό,το λαουτζίκο,τους παππούδες και τις γιαγιάδες που (ενίοτε) έχουν πρόβλημα υγείας.Εννοείται ότι δεν έχουν πια υπομονή, ευγένεια,τρόπους.Παίρνουν μια βαριεστημένη φάτσα οι γυναίκες και οι άντρες τη φάτσα «είμαι Θεός και μη μου μιλάτε σήμερα» .
  Ίσως να είμαι υπερβολική,ίσως και να μην είναι.Στο ΙΚΑ που πήγα εγώ, έτσι είναι.Άρα φίλτατε,προτιμώ να τα χώνω και να με σέβονται.Και να μη βλέπω τη βρωμιά του αιώνα στο δωμάτιο.
  Τελικά,υπάρχει τίποτα δωρεάν στην Ελλάδα,για το οποίο δεν τα χώνουμε χοντρά;Ο αέρας ίσως;;;Παίζεται…

 9. Έτσι είναι, Vany, δυστυχώς. Μας λένε ότι μας προσφέρουν δωρεάν υγεία και ουσιαστικά μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα. Καθάρματα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s