πονηρός ο βλάχος!

Η άρχουσα τάξη της χώρας παίζει το ίδιο ακριβώς παιχνίδι που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:

Στον ελληνικό λαό λέει ότι πιέζεται από τους ευρωπαίους, και ότι αν θέλουμε να γλιτώσουμε την άβυσσο, πρέπει να συμμορφωθούμε προς τις υποδείξεις τους.

Στους ευρωπαίους λέει ότι πιέζεται από τον ελληνικό λαό και ότι αν δεν τη στηρίξουν, κινδυνεύει με επανάσταση που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για όλο το ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Με αυτήν ακριβώς την «πονηριά» ο Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις.

Να πώς τρομάζει τώρα την Ευρώπη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo»:

« «Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του».

Ο «στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» λέει ο Θ.Πάγκαλος και προσθέτει ότι αυτό θα ήταν καταστροφή και για την οικονομία όλης της Ευρώπης».

Το Βήμα, 27/6/2011

Έτσι, το «πονηρό» ελληνικό κεφάλαιο θα τσεπώσει τα δισεκατομμύρια από τους «κουτούς» Ευρωπαίους, ενώ ταυτόχρονα θα λεηλατήσει όλα τα διακαιώματα της εργατικής τάξης και τη «δημόσια» περιουσία του ελληνικού λαού, αξιοποιώντας τους μεν έναντι των δε.

Το κίνημα των πλατειών και το εργατικό κίνημα θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτή την τακτική και να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος στο οποίο υπέπεσε ο ελληνικός λαός στη μεταπολίτευση. Ότι δηλαδή, το ίδιο το κίνημα, όχι απλώς δεν πίεσε την άρχουσα τάξη, αλλά αντίθετα αξιοποιήθηκε από αυτήν για να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα – εναντίον του.

http://wp.me/pcxi0-6H

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s