πρώτα να σωθούμε…

Ο φίλος του Γιώργου, μιλούσε για τη δουλειά του. Ότι τους μίλησε ο προϊστάμενός του στο υπουργείο Χ. Τους είπε ότι προτεραιότητα είναι να σωθεί η Ελλάδα, να περάσουμε το επόμενο τρίμηνο. Και ως τότε, δεν θα δικαιολογήσει κανείς να μη δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις στο υπουργείο. Δεν θα δικαιολογήσει κανείς να μην κάνει στην άκρη για την ώρα τις όποιες οικονομικές και εργασιακές προσδοκίες, τις γκρίνιες και τις αντιδράσεις για τις μειώσεις και τις ενδεχόμενες απολύσεις. «Πρώτα να σωθούμε και μετά όλα τα άλλα», είπε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του υπουργείου Χ.

«Δεν τον πιστεύω», είπε ο Γιώργος.

«Έχει ολοφάνερα δίκιο. Αυτή τη στιγμή προέχει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί η χώρα και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα. Είναι λογικό!», απάντησε ο Γιώργος, αν και απογοητευμένος από αυτή του τη διαπίστωση.

«Ο προϊστάμενός σου ζει καλά, έτσι δεν είναι;» Ρώτησε ο Γιώργος. «Δεν του λείπουν τα λεφτά, ντύνεται ωραία και είναι περιποιημένος, έχει μια καλή δουλειά…».

«Υποθέτω», απάντησε ο φίλος.

«Αν ο προϊστάμενός σου ήταν ένας από τους φτωχούς, τους απολυμένους ή απλήρωτους εξαιτίας της κρίσης, και δεν είχε ελπίδα να ξαναβρει δουλειά και λεφτά παρά μόνο αν βγούμε από την κρίση, τότε ναι! Θα τον πίστευα ότι κάνει ό,τι μπορεί για να σωθούμε».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s