About

Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή
που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.
Το πιο όμορφο παιδί δε μεγάλωσε ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα
κι ό, τι πιο όμορφο θα ‘θελα να σου πω, δε στο ‘πα ακόμα
(Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσα)

Με έχει κουράσει η γενικευμένη ασχήμια του καιρού μας.

Η ασχήμια αυτής της πόλης, που αντί να την συνηθίζω τη σιχαίνομαι όλο και περισσότερο.

Η ασχήμια της καμμένης ζωής, των καμμένων δέντρων, των καμμένων ζώων, αλλά και των καμμένων ανθρώπων… των ξεζουμισμένων εργατών και των ζόμπι – ελαστικών εργαζομένων, των καταταλαιπωρημένων μεταναστών, των χτυπημένων από τον πόλεμο προσφύγων.

Η ασχήμια των καναλιών, των πλαστικών, γυαλιστερών μοντέλων – σούπερ γκόμενων, των δημοσιογράφων – αναλυτών – καμουφλαρισμένων προπαγανδιστών, των σκυλιών της τέχνης, αλλά και των ακόμη χειρότερων έντεχνων, που κάνουν δήθεν ποιότητα αλλά στην ουσία πουλάνε αποβλάκωση.

Η ασχήμια του κωλοπαιδισμού, της ρουφιανιάς, της αγένειας, του ατομικισμού του ραγιαδισμού και της μοιρολατρίας.

Η ασχήμια της βουλημίας για πλούτο και δύναμη, των γερακιών του πολέμου και του ολέθρου, της οικονομίας της καταστροφής και του ανθρωποφαγικού και περιβαλλοντοκτόνου ανταγωνισμού.

Με αυτό το blog αναζητώ την ομορφιά, που για ‘μένα συνοψίζεται σε δύο έννοιες, στενά δεμένες μεταξύ τους.

Την αξιοπρεπή επιβίωση, που σου επιτρέπει να κερδίσεις τη ζωή σου χωρίς να γλύψεις, να ρουφιανέψεις, να υπονομεύσεις, να κλαφτείς, αλλά και χωρίς να καταπιείς προσβολές και απειλές, να ανέχεσαι να σε υποτιμούν και να σε μειώνουν, να σε μικραίνουν και να σε εκμεταλλεύονται.

Τη ζωή με νόημα, που σημαίνει να μπορείς να αφιερώνεις την ύπαρξή σου, την ενέργειά σου, τη φαντασία σου σε κάτι που θεωρείς ότι έχει νόημα, κάτι για το οποίο αξίζει να ζεις και για το οποίο αξίζει να πεθάνεις.

Υπάρχει ομορφιά, αγαπητοί μου. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που ζουν με αξιοπρέπεια, που μάχονται για την επιβίωσή τους, που παλεύουν για μια όμορφη ζωή, που αντιστέκονται, που αγωνίζονται καθημερινά για τα «μικρά» και για τα «μεγάλα».

Ο γαλαξίας των blog έχει δώσει βήμα σε αυτήν την ομορφιά -και την ασχήμια βεβαίως, αλλά αυτήν την ξέραμε και από αλλού-, που επί χρόνια παρέμενε στο περιθώριο, αποκλεισμένη από τη διαπλεκόμενη σφαίρα των ΜΜΕ. Άνθρωποι μη ειδικοί, μη επαγγελματίες, άνθρωποι που δίνουν την πραγματική μάχη της ζωής, αρθρώνουν λόγο και άποψη. Μιλούν για αυτά που αγαπούν, μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τις χαρές και τους πόνους τους, την αγνάκτησή τους, τις ιδέες τους. Ενημερώνουν και ενημερώνονται, διαμορφώνουν ρεύματα.

Κάποιοι άνοιξαν αυτόν τον δρόμο και πολλοί ακολούθησαν. Αξίζουν το ευχαριστώ μας, γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστούμε και εμείς από αυτη την οδό, τώρα που την έκαναν λεωφόρο με κύρος και επιρροή.

Μακάρι αυτό το blog να γίνει ένα όμορφο blog, σ’ έναν όμορφο κόσμο, με όμορφους ανθρώπους, σε όμορφα σπίτια, σε όμορφες πολιτείες, σε όμορφο περιβάλλον.

Advertisements

2 thoughts on “About

  1. «Μακάρι αυτό το blog να γίνει ένα όμορφο blog, σ’ έναν όμορφο κόσμο, με όμορφους ανθρώπους, σε όμορφα σπίτια, σε όμορφες πολιτείες, σε όμορφο περιβάλλον.»……
    ——————————————-
    Αυτό το μπλογκ , ΕΙΝΑΙ ένα όμορφο μπλογκ ….
    Ελπίδα μας , να ακολουθήσουν στην ΟΜΟΡΦΙΑ , όλα τα άλλα (κόσμος , άνθρωποι κλπ) .
    Μπράβο . Συνέχισε έτσι .

  2. Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ, Σίλια. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και οι ελπίδα επίσης. :)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s